Българската шевица вдъхновява Петя Попова да създаде проект "Наследство"

Обновена на: 
27 април 2020

В следващите редове ще ви разкажем за Петя Попова, художник, завършила Национална Художествена Академия със специалности „Резба“ – бакалавър и „Метал“ - магистър.

Активно се занимава с изкуство и участва в различни изложби, конкурси и други изяви, свързани със скулптура и рисунка в различни материали.

През 2019 г. създава “М5.studio”- нейната друга страст. Там Петя развива проект „Наследство“ – предмети за дома от дърво, изрисувани с пирограф и бои композиции вдъхновени от българската шевица. Почти всички схеми са нейни авторски, без две, които са дело на Елисавета Йорданова.

Идеята на този проект е по съвременен и модерен начин да внесе традиционната везбена орнаментика отново в българския дом. Таблите за сервиране са запазената марка на М5.studio. Мотиви с цветя, птици, пеперуди и други символи се преплитат в класически за шевицата композиции и дават живот и на кутии за бижута и чай, подложки за чаши и стенни часовници, брошки, маси и други предмети, които ползваме в ежедневието си.

Изключително важна за мен е ръчната изработка, уникалните предмети и работата по индивидуални проекти, които са специално изработени за даден човек или повод.

Проект „Наследство“ можете да разгледате във Facebook и Instagram или да се свържете чрез e-mail, където Петя Попова ще отговори с радост на въпросите ви.

M5.studio
Изкуство, традиционни български занаяти

Email: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/M5studio-100934514751368
Instagram: https://www.instagram.com/m5.studio/