Три поколения в българско семейство произвеждат мед и пчелни продукти

Обновена на: 
13 април 2020

Нашата история е дълга - повече от 3 поколения. Дейността ни обхваща:

- Пчелини, където се произвеждат мед, прашец, прополис, восък, млечице, пчелна отрова и др.

- Производствено предприятие, където продуктите се разфасоват, произвеждат се други комбинирани, които съдържат мед, прашец, пчелно млечице, прополис. Някъде ги наричат меден елексир, медена енергия, 3 в 1, 4 в 1, но това е оригиналът. За да се отличава от сходните сме го нарекли BhBp ПропИВит. Продуктът е с повече от 12 години история. Подходящ за деца и възрастни.

- Два представителни магазина - Апитека, град Пловдив и Апитека, град Варна, партньорски магазини в страната и чужбина.

- Онлайн магазин www.bhbp.bg (Bee honey and Bee products)

От 2004 година насам сме инициатори, организатори и участници в множество изложения и базари за мед и пчелни продукти с безпрецедентни мерки за сигурност и качество в Пловдив, Добрич, Бургас, София, Варна, Асеновград.

В екипът ни работят агроном-магистър по пчеларство, лекар, икономист, юрист, търговски работници и консултанти, технически работници, биолог, информатик, счетоводител, педагог - общо 9 семейства и децата им разчитат на това производство.

Изключително много се стараем продуктите ни, не просто да са качествени, но и да са полезни. Всичките ни обекти са под мониторинг и контрол на БАБХ. Благодарни сме им за помощта и даваните насоки и идеи.

За пчелните ни продукти е характерно, че са с минимална преработка. Особено ценна е серията 7НЕ мед. Суров мед, който е максимално близо до природата: НЕтопен

- НЕнагряван
- НЕвтечняван
- НЕразреждан
- НЕдекристализиран
- НЕхомогенизиран
- НЕфилтриран
- НЕпастьоризиран

Това е нашият утвърден стандарт за натурален пчелен мед, който е жив в буквалния смисъл на думата, с максимално съхранени витамини, ензими, биологично активни вещества. Останалите продукти са с аналогични характеристики.

Имаме отделно направление, което е ангажирано с производство на козметика, на базата на пчелните продукти. Топ продукти от серията са

- BhBp Прополисов шампоан
- 10% прополисов мехлем на д-р Балчев
- Прополисов гел за длани и ходила и др.

Притежатели сме на ТМ Apiteka. Нещо като аптека, но лекарствата в нея са на базата на пчелни продукти - прашец, прополис, пчелно млечице и др.

МЕД И ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ ООД

Съуправители: д-р Мирослав Балчев и Цветелина Щерева - Балчева
Централен офис: град Пловдив, ул. Легия 2
Телефони: 0888456121, 0888370219
Email: [email protected]