Здраве от планината. Българското чудо Мурсалски чай

Обновена на: 
22 април 2020

"БИОТЕА" ЕООД е производител на ароматното лечебно растение – Мурсалски чай.

Суровините на компанията се отглеждат изцяло по биологичен начин, като към настоящия момент са в период на преход към био сертификация.

Билката е изследвана и от Българската академия на науките и притежава сертификат за ботаническа принадлежност и качество.

Мурсалският чай се отглежда в Стара планина - с. Зверино. Продуктът, който предлагаме е известен с латинското наименование SIDERITIS SCARDICA и е най-лечебният вид от трите разновидности на растението. Мурсалкият чай е изключително рядко разпространено растение – ендемит, като естествените му находища са установени в българските планински райони.

Видът Sideritis е известен още като Планински чай. Чаят се използва в народната медицина за лечение на болести на дихателната, храносмилателната и отделителната система. Оказва благоприятно въздействие върху чернодробните и бъбречните неразположения, регулира кръвното налягане. Използва се също като естествен имуностимулатор.

Мурсалският чай е пакетиран по два начина, като се предлага в опаковки по 20 гр. – цял стрък и раздробен. Опаковките са с баркод и етикет на български, английски, немски и руски.

За град София компанията предлага безплатна доставка до адрес.

БИОТЕА ЕООД

Местоположение: с. Зверино
Телефон: 0876887858
Email: [email protected]